Fredericia skærer i hjælpen til handicappede

Fredericia Kommune skal spare 19,9 millioner på handicapomådet. Socialpædagogernes fagforening frygter for konsekvenserne.

De handicappede i Fredericia får i fremtiden et større ansvar for deres egen udvikling. Det skriver Social- og Omsorgsudvalget i forslaget til den spareplan, der skal skære handicapområdet ned med 19,9 millioner.

? Følgerne vil blive øget utryghed og mindre livskvalitet for de berørte borgere, mener Hanne Ellegaard, der er kredsformand for Socialpædagogerne Lillebælt.

Spareplanen kommer i forbindelse med, at politikerne forventer, at handicapområdet bruger flere penge i 2014, end der var budgetteret med. Men den begrundelse forstår Hanne Ellegaard ikke:

-Problemet bunder i, at kommunen har lagt et for optimistisk budget på et område, hvor behovet for omsorg, støtte og varme hænder ikke uden videre kan omsættes til kolde økonomiske kalkuler. Jeg skal derfor opfordre politikerne til at tænke sig rigtig godt om, inden de tager ansvar for at gennemføre de foreslåede besparelser, siger hun.

Besparelserne vil blandt andet betyde, at de handicappede skal have gruppetilbud frem for individuelle tilbud, og at en del af dem, der bor på institutioner, skal bo selv i stedet for.

Kommunen lægger også op til effektiviseringer, som fagforeningen Socialpædagogerne frygter, vil føre til fyringer.

Henning Due Lorentzen (S), der er formand for Socialudvalget, erkender, at besparelsen kommer til at gøre ondt. Men han forklarer også til TV SYD, at udvalget er nødt til at spare for at forhindre, at der kommer et uoverskueligt underskud.

Budgettet skal vedtages på et udvalgsmøde onsdag.

Se Socialudvalgets spareplan