TV der bevæger dig

Fredericia vil være triatlonby

Triatlons er populære som aldrig før, og Fredericia vil gerne have en bid af kagen.

Sådan så det ud ved Fredericia Havn, da første disciplin løb af stablen. Foto: Louise Bendix Hansen, TV SYD

Sådan så det ud ved Fredericia Havn, da første disciplin løb af stablen. Foto: Louise Bendix Hansen, TV SYD

1 af 2

Først skal man svømme. Så skal man cykle. Og så skal man løbe. Hvis altså man gerne vil kalde sig for triatlet. Sporten triatlon er voldsomt populær, og de seneste år er den vokset i lynets hast. I 2010 var der 3510 medlemmer af de danske triatlonklubber. I 2015 var det tal steget til 8901.

Inden triatlon for alvor blev populær var der godt gang i sporten i Fredericia. Men det er sidenhen gået lidt i stå. Men det er kun indtil i år, hvor der denne weekend er 800 triatleter fra ind- og udland i byen for at løbe Challenge Fredericia.

00:27

Sådan så det ud, da første mand kom op af vandet til Challenge Fredericia.

Luk video

Fredericia kommune selv har spyttet 650.000 kroner i kassen for at få arrangementet op at stå. For de vil tilbage til at være et centrum for danske triatlons. De vil satse på at blive Danmarks foretrukne triatlonby – både for arrangører og deltagere.

- Der er rigtig mange fredericianere, der har en indre stolthed omkring de triatlonstævner vi holdte tilbage i nullerne. Og jeg håber, at det giver en indre stolthed for dem, at vi nu modtager mange gæster fra hele verden, og at det skaber noget opmærksomhed omkring Fredericia, siger Lars Ejby Pedersen (S), som er formand for Fredericia Kommunes Kultur- og idrætsudvalg, til TV SYD.

Derfor har Fredericia også gjort deres for, at Challenge Danmark bliver et både stort og gennemført løb. Butikkerne i centrum af byen holder længe åbent, restauranter og caféer holder triatlonfester, og når alle deltagere er nået i mål bliver det fejret med fyrværkeri og musik. Derudover har Fredericia arrangeret et børnetriatlon med underholdning af Sigurd Barrett.

Allerede den 27. og 28. august er Fredericia igen vært for et stort triatlonstævne – nemlig De Nordiske Mesterskaber.

Mest sete på tvsyd.dk