TV der bevæger dig

Greenpeace stormer Shell i Fredericia

En gruppe på omkring 35 aktivister fra Greenpeace er onsdag morgen rykket ind på Shells olieraffinaderi i Fredericia i protest mod selskabets jagt på olie i Arktis.

04:23

1 af 3

Mellem otte og 10 af aktivisterne er klædt ud som isbjørne, oplyser miljøorganisationen. Aktivisterne er klatret op på en af siloerne og den største skorsten på raffinaderiet i protest mod selskabets jagt på olie i Arktis.

Aktionen sker i protest mod Shells jagt på olie i Arktis. Det fortæller aktivist og talsmand for Greenpeace Helene Hansen i en telefon fra toppen af en af Shells store skorstene på raffinaderiet.

- Vi er her hos Shell i dag for at vise Shells sande ansigt.

- Selskabet går forrest i jagten på olie i Arktis, selv om de har vist sig komplet ude af stand til at beskytte det sårbare miljø og den unikke natur i Grønland og resten af regionen, siger Helene Hansen.

Hun fortæller, at aktionen fortsætter, indtil Greenpeace har færdiggjort deres installationer og bannere.

Organisationen vil omdanne Shells navnkundige logo, der ifølge aktivisterne skal vise "Shells sande ansigt".

Greenpeace oplyser, at politiet er på stedet og holder øje med aktionen.

- Vi ringer altid til politiet, når vi går ind på et område af sikkerhedsmæssige årsager, så de kom meget hurtigt efter, at vi var gået ind.

- Vi bryder ikke bare loven for at bryde loven. Vi tager naturligvis vores straf, men det er for at vise de forbrydelser, som vi mener, Shell begår i Arktis, siger Helene Hansen.

Ifølge Greenpeace har Shell allerede demonstreret skræmmende sikkerhedsbrister i Alaska og svinet hele Niger-deltaget til i olie.

 

 

Fakta:

Ud over danskere deltager aktivister fra Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Italien og Letland.

Greenpeace-aktionen i Fredericia er en del af en global kampagne mod især Shells men også andre olieselskabers oliejagt i Arktis.

Shell blev også ramt af protester under weekendens Formel 1-grand prix i Belgien.