TV der bevæger dig

Gymnasieelever går hjem i protest

Regeringens gymnasieudspil skal behandles fredag. Allerede torsdag gik elever hjem i protest flere steder.

Rektor Poul Erik Madsen holder oplæg om den nye gymnasiereform for eleverne på Fredericia Gymnasium og HF. Foto: Nikolaj Schou

Gymnasielever på Fredericia Gymnasium og HF samlet til infomøde om den nye gymnasiereform. Foto: Nikolaj Schou

1 af 2

Flere gymnasier i TV SYDs sendeområde protesterer mod regeringens gymnasieudspil, som skal behandles fredag.

Eleverne protesterer mod en række tiltag. Blandt andet at regeringen lægger op til et karakterkrav, hvor man skal have karakteren 4 i både dansk og matematik for at blive optaget på gymnasiet. Samtidig mener de, at gymnasiereformen ødelægger den nuværende forskellighed ved at skære antallet af studieretninger fra 398 til 49. Endelig finder eleverne det problematisk at grundforløbet bliver halveret.

De fleste elever mener ikke, at karakterkrav hører til på gymnasiet. Og så er de fleste imod, at man skal nægte HF'erne direkte optagelse på de videregående uddannelser.

På Fredericia Gymnasium og HF begyndte de strejken torsdag efter en afstemning.

77,6 procent af de elever, der stemte, stemte for at boykotte undervisningen torsdag. Derudover stemte et flertal for den resolution, som Elevrådet har skrevet.

Klik på linket herunder for at se Elevrådets vedtagne resolution til de uddannelsespolitiske ordførere og undervisningsministeren.

 

- Vi synes, at det er vigtigt, at eleverne ved, hvad regeringens udspil betyder. Så derfor holdt rektor et lille oplæg. Derefter debatterede vi udspillet. Og til sidst stemte vi om både resolutionen og undervisningsnedlæggelsen, siger elevrådsformand Helle Hass Lindahl til TV SYD.

Eleverne var samlet torsdag morgen for at høre rektor Poul Erik Madsens oplæg. Derefter blev der stemt.

- De fleste elever mener ikke, at karakterkrav hører til på gymnasiet. Og så er de fleste imod, at man skal nægte HF'erne direkte optagelse på de videregående uddannelser, uddyber Helle Hass Lindahl.

Undervisningen fortsatte for hver femte elev – altså dem der ikke stemte for forslaget.