TV der bevæger dig

Håb om vandrefalke-unger i Skærbæk

Ynglende vandrefalke i på Skærbækværket i Fredericia. De første unger i Jylland i over 60 år - hvis det lykkes

Hannen gør klar til parring Foto: Torben S. Hvass

1 af 2

Nu er der igen et vandrefalkepar på Skærbækværket. Og Torben S. Hvass, der er ansat på værket, håber igen i år, at det endelig lykkes, at få nogle unger på vingerne. For uheldet har været ude de seneste to år, skriver Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Fredericia.

En falk blev fundet død med en anden fugls næb i brystet. Sådan noget kan ske, når falken angriber med godt over 300 km i timen! Sidste forår blev hanfalken fundet død.

Vandrefalke i New York

Vandrefalke yngler typisk på høje klipper som på Bornholm eller på klinter som Stevns Klint og Møns Klint. Men i udlandet er det mange steder lykkedes at få vandrefalke til at yngle i redekasser sat op på høje bygninger.

Torben S. Hvass fortæller, at han ikke nogen steder har set så mange vandrefalke som i New York. Metropolens mange duer er en uudtømmelig fødekilde.

Ser lovende ud

Men det ser lovende ud i år. Hanfalken laver luftakrobatik for at overbevise hunnen om, at han er en dygtig forsørger, falkene parrer sig og opholder sig en del i den redekasse, der er sat op.

Fotoet her på siden er taget af Torben S. Hvass.