TV der bevæger dig

Halvfyldte pizzabakker lokker måger til Fredericia

Fredericia midtby er igen plaget af sølvmåger. Derfor skal der nu holdes mere rent i gaderne, så mågerne ikke bliver lokket til.

De seneste år har Fredericia haft problemer med masser af måger, der indtager byen og nu er den så gal igen, skriver Fredericia Dagblad.

Mågerne kan spotte madrester langt fra, og vænnes mågerne til, at de kan finde mad nær din bopæl, kan det anspore dem til at bygge rede i området og over tid grundlægge en koloni. Hvis du har fladt tag, kan der være mågereder, og her kan du løbende feje rede materialet væk og fjerne æggene samt lægge ?dummy-æg?, skriver kommunen på deres hjemmeside i en opfordring til borgerne.

Sidste sommer skød jægere mange måger i Danmarksgade og Gothersgade efter henvendelser fra private.

Samtidig blev der brugt timer på at fjerne reder og æg fra blandt andet det store flade tag på Rådhuset.

I højsæsonen kostede det ifølge Fredericia Kommunes opgørelse tre timer om ugen for rådhusbetjentene at holde Rådhuset mågefrit.

På havneområdet blev der udover 30 tamduer skudt 119 sølvmåger.

Formanden for Miljø og energiudvalget, Christian Bro, håber, at fredericianerne vil gøre deres til at holde midtbyen ren.

-Det er ikke realistisk, at vi kan fjerne alle måger fra Fredericia, men vi kan minimere generne fra dem, hvis vi alle giver en hånd med. Først og fremmest skal vi holde vores midtby ren for madrester ? det gælder både halvfyldte pizzabakker i gågaden og åbne skraldespande i baggårdene, siger han.

-Det kræver en tilladelse fra Naturstyrelsen at regulere mågebestanden, og her har kommunen fået en, som gælder for hele midtbyen. Det betyder, at du ikke selv behøver at søge tilladelse, hvis du bor i midtbyen, fortæller Christian Bro.

Se artikel i Fredericia Dagblad