Handelsskoleelever vil sløve sparekniv

Onsdag protesterer handelsskoleelever i Fredericia mod regeringens planlagte nedskæringer på gymnasieuddannelserne.

- Vi er i forvejen for mange elever i klasserne, og vi døjer med hovedpine og træthed, fordi luften i klasserne er så dårlig, siger Regionsformand i Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Simone Seberg Pedersen tirsdag til TV SYD.

De planlagte besparelser på gymnasieområdet er på 2% pr. år 2016 og yderligere 2% om året i de næste fire år. I 2019 vil der ifølge planen være sparet lidt over 9000 kr. pr elev om året på de gymnasiale uddannelser i forhold til niveauet i 2015. Samtidig har regeringen netop indgået en aftale med et flertal i folketinget om at skære yderligere 3% på flere gymnasiale uddannelser.

-Besparelserne er katastrofale, og der er ingen tvivl om, at det kommer til at koste på kvaliteten, siger formand i Gymnasielærernes Landsforening, Annette Nordstrøm Hansen til TV SYD

Men nu tager elever fra landets Handelsskoler selv affære. Onsdag mødes regionsformand i Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Simone Seberg Pedersen med handelsskoleelever fra hele regionen i Fredericia, for at protestere mod nedskæringerne.

- Vi er bange for, at besparelserne betyder flere elever til færre lærere, siger Simone Seberg Pedersen om de nye besparelser. - Det betyder mere uro i klasserne og et endnu dårligere indeklima.

Planen for protestaktionen onsdag er, at lukke heliumballoner ud for at symbolisere de penge der spares på uddannelserne. Demonstrationen starter kl. 16.00 ved Landsoldaten i Fredericia.