Håndværkere skælder igen ud på Tre-For

Vi har ikke noget imod konkurrence, men på lige vilkår, siger VVS-installatør i Kolding, Peter Clement. 

Forsyningsselskabet er før blevet kritiseret for at give lokale håndværkere urimelig konkurrence, og nu nævner Peter Clement i Erhvervsbladet et meget konkret eksempel.

Kræver kontrol

- Tre-For Entreprise har bl.a. givet tilbud på energimærkning af bygninger tilhørende Odense kommune, der lå 30 procent under, hvad andre selskaber gav af tilbud. Vi undrer os over, hvordan det kan lade sig gøre, siger Jørgen Andersen, som er administrerende for GK-Ventilation i Odense. Han efterlyser bedre kontrol med selskabet.

Private entreprenører og installatører i Jylland og på Fyn føler sig udsat for unfair konkurrence fra det store forsyningsselskab. Der,  hvor Tre-For's kommercielle entrepriseselskab byder på VVS og El-entrepriser, holder stadig flere private virksomheder sig væk.

Entreprenører og Installatører frygter, at Tre-For blander sin monopol-forretning på leverancer af el, gas og fjernvarme sammen med økonomien i selskabets kommercielle entreprise-afdeling.

Stor pengetank

Tre-For har i flere år kørt med driftsunderskud. Men virksomheden  bliver reddet af afkastet fra koncernens store pengetank på 1,3 milliarder kroner. Det er penge, der blev tildelt Tre-For i forbindelse med el-liberaliseringen for ti år siden. Pengene skulle egentlig være tilbageført til el-forbrugerne, men regeringen gav Tre-For og andre el-selskaber lov til at beholde deres opsparede formuer som led i et kompromis med staten.

Administrerende direktør i Tre-For afviser nu - som før - installatørernes beskyldninger.

- Vi driver en ordentlig forretning, siger han og henviser til, at konkurrencestyrelsen ikke har fundet belæg for, at Tre-For blander økonomien fra entrepriseselskabet sammen med økonomien i monopol-forretningen.