Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten

Henrik Møller Jørgensen har skabt et program, der forudsiger, hvornår elprisen er i top og bund - og han deler gerne prognosen med alle.

Mens politikerne på Christiansborg diskuterer, hvad de skal gøre ved de ekstremt høje elpriser, så er der en mand i Fredericia, som gør noget allerede - til gavn for både klima og pengepung. Det skriver Avisen Danmark.

quote

For mig handler det om den grønne omstilling.

Henrik Møller Jørgensen

Henrik Møller Jørgensen har nemlig lavet sit eget computerprogram, som kan forudsige, hvordan prisen på el udvikler sig. Så man har en chance for at starte vaskemaskinen og lade elbilen op, når strømmen er billigst.

Det er i denne 'dims', Henrik Møller Jørgensen samler alle data, som han benytter til at udregne, hvornår elpriserne er billigst.
Det er i denne 'dims', Henrik Møller Jørgensen samler alle data, som han benytter til at udregne, hvornår elpriserne er billigst.
Foto: Emma Rixen Hedegaard, TV SYD

- For mig handler det om den grønne omstilling, siger Henrik Møller Jørgensen, der deler sine tip på facebooksiden "Grønnere elforbrug".

Henrik Møller Jørgensen

- Prognoser holder

Hans seneste prognose melder om dyr strøm fredag, mere moderate priser lørdag. Men først lave priser omkring onsdag i næste uge.

- Indtil nu har mine prognoser holdt, siger han med en tilfreds mine.

For at kunne ramme prisen høster en lille computer løbende en masse data som for eksempel om vindstyrken på Horns Rev, om vandstanden bag dæmningerne i Norge og om el-prisernes historiske udvikling. Og hans prognose for elprisen er mindst lige så tilregnelig som vejrudsigten fra DMI, mener han:

- Mens vejrudsigten vil forudsige, hvad temperaturen bliver en given dag, så skal jeg kun forudsige, hvornår elprisen når det næste lavpunkt og det næste højdepunkt. Jeg forudsiger jo ikke, hvad prisen præcist bliver, siger han til Avisen Danmark.

Her kan du se det seneste opslag, Henrik Møller Jørgensen har lavet på sin FB-side Grønnere elforbrug: