Her står næsten halvdelen uden job: -Det er meget hårdt

Et af kriterierne for at komme med på ghettolisten er, at over 40 procent af beboerne står udenfor arbejdsmarkedet. I Korskærparken i Fredericia var det sidste år knap 43 procent, der gjorde det. Én af dem er Mohammad Zahir.

Korskærparken i Fredericia var i 2016 et af områderne på den såkaldte ghettoliste. Det var de blandt andet fordi her går over 40 procent af beboerne ledige.

Mohammad Zahir er én af dem. Han er uddannet ingeniør og automontør, men han kan ikke finde arbejde. Han har været arbejdsløs i tre år.

- Det er meget hårdt, men det er ikke kun for mig. Det er generelt i hele Danmark, siger Mohammad Zahir.

Mohammad Zahir får hjælp til sin jobansøgning i Medborgerhuset i Korskærparken. Her kommer flere af de mange arbejdsløse. Knap 43 procent af beboerne står udenfor arbejdsmarkedet.

- Vi kender ikke til andre områder, som har samme grad af ledighed, altså niveaumæssigt. Og det er derfor det her område, Korskærparken, stadig er på listen over udsatte boligområder.

Mohammad Zahir har boet i Danmark i 18 år. Han kom hertil fra Afghanistan, med en uddannelse som mine-ingeniør i bagagen. Men der er ingen miner i Danmark, og derfor har han arbejdet ufaglært.

quote

Jobcenteret kører et projekt, som hjælper meget for vi besøger nogle virksomheder, og vi sender ansøgning til forskellige steder, og de hjælper mig med, hvordan vi skriver ansøgning, hvordan vi sender ansøgning. Så jeg tror, at der er muligheder.

Mohammad Zahir, arbejdsløs, Fredericia

- Indtil 2012 arbejdede jeg ufaglært med produktionsarbejde som laborant og nogen - som i Danfoss. Men jeg har besluttet, at jeg skal tage en anden uddannelse, jeg kan bruge i Danmark, siger Mohammad Zahir.

Socialt projekt skal sænke arbejdsløsheden
Nu er han med i et boligsocialt projekt, der skal få flere af Korskærparkens beboere i arbejde.

Det er jobcenteret i Fredericia, der har sørget for, at Mohammad Zahir er kommet med. Og det er han glad for.

- Jeg håber, jeg finder job. Jobcenteret kører et projekt, som hjælper meget for vi besøger nogle virksomheder, og vi sender ansøgning til forskellige steder, og de hjælper mig med, hvordan vi skriver ansøgning, hvordan vi sender ansøgning. Så jeg tror, at der er muligheder, siger Mohammad Zahir. 

- Vi møder dem der, hvor de er, og vi taler med dem ud fra deres behov, og det er her de her forskellige udfordringer kan komme i spil. Der er nogen, der også er klar til arbejde, som skal have det sidste skub, og så er der nogen, der har særlige udfordringer, som gør at det er heldigt vi er så mange fagpersoner herude, der kan samarbejde, siger Stine Berg Sørensen, der er projektleder af projektet. 

Noget tyder på, at projekterne har en effekt. Af de 9, der startede i Mohammad Zahirs mandegruppe, har flere allerede fået arbejde. Han håber, at han er den næste.