TV der bevæger dig

I Fredericia venter de længe på byggetilladelser - i Tønder kortest

Borgere i Fredericia må i gennemsnit vente 53 dage på en byggetilladelse, som dermed er 3.-langsomste kommune i Danmark, mens Tønder er den hurtigste med kun fire dages ventetid.

Kommunerne bruger i gennemsnit 21 dage på at behandle en byggesag, så både Fredericia og Tønder er langt fra gennemsnittet.

Det er Dansk Byggeri, der har opgjort ventetiden på byggetilladelser. Kommunerne bruger i gennemsnit 21 dage på at behandle en byggesag, så både Fredericia og Tønder er langt fra gennemsnittet.

- Tallene viser tydeligt, at kompetencerne til at vurdere en byggesag stadig varierer meget fra kommune til kommune. Det er ikke hensigtsmæssigt, når det bliver en bremseklods for virksomheder og borgere, der gerne vil bygge nyt eller udvide, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef, Dansk Byggeri.

 

Læs også Arkitekt: Fredericia Kommune er tungere at arbejde med

- Vi er klar over vores dårlige placering og arbejder målrettet på at forbedre os, siger formand for By- og Planudvalget i Fredericia Kommune, Steen Wrist Ørts (S), til TV SYD.

Se mere i TV SYD tirsdag aften kl. 19.30.

Fakta om ventetid på byggetilladelser

Kommunerne bruger i gennemsnit 21 dage på at behandle en byggesag, når alle relevante informationer er modtaget.
Den hurtigste kommune sagsbehandler byggesagerne i gennemsnit på knap fire dage, mens den langsomste kommune i gennemsnit bruger 101 dage.
I 21 kommuner skal borgere og virksomheder i gennemsnit vente over én måned på at få behandlet en byggesag, mens fire kommuner har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på under én uge.
75 kommuner overholder deres egne opstillede servicemål for byggesagsbehandlingstiden. Dvs. de har en byggesagsbehandlingstid, der er kortere end de opstillede servicemål for byggesagsbehandlingen.
Kilde: Dansk Byggeri.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk