TV der bevæger dig

Kaos i Fredericia: Thomas Banke er igen medlem af Venstre

Først blev Banke ekskluderet, så røg hans kritikere, og nu har byrådets ene Venstrekvinde taget ham tilbage.

13:44

Borgmester Thomas Banke er igen medlem af Venstre,

1 af 2

Borgmester Thomas Banke er igen medlem af Venstre, efter at det eneste resterende V-medlem i Fredericia Byråd, Pernelle Jensen, har valgt at tage den omstridte borgmester tilbage.

Det sker efter, at bestyrelsen for Venstre i Fredericia onsdag aften ekskluderede de fire personer, der tidligere onsdag smed borgmesteren ud af partiet: Børge Larsen, Peder Hvejsel, Hanne Lumby og Kenny Bruun Olsen.

Dermed stod Pernelle Jensen alene om at repræsentere partiet i Fredericia Byråd.

- Jeg læser derfor bestyrelsens beslutning om eksklusion af ovenstående byrådsmedlemmer, som om Thomas Banke skal genoptages i byrådsgruppen, lyder det fra Pernelle Jensen.

- Jeg har derfor som resultat heraf og efter anmodning omgjort den tidligere beslutning, hvilket betyder, at Thomas Banke igen er medlem af Venstres byrådsgruppe og dermed også medlem af Venstre, siger hun.

Thomas Banke siger til DR Nyheder, at han selv spurgte Pernelle Jensen om lov til at komme tilbage til Venstre.

- Jeg har tolket bestyrelsens ytringer i den retning, at jeg skulle indtræde i gruppen igen, såfremt der var ønske om det. Og det har jeg lige fået bekræftet af bestyrelsen, at der var, siger han til DR Nyheder.

Byrådet udtrykte i december mistillid til borgmester Thomas Banke, fordi han har brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

Borgmesteren har erkendt at have afleveret falske kørselsregnskaber og have brugt kommunens kreditkort til private ting som vin, restauranter og hotelophold.

Men efter en tænkepause i form af en sygeorlov siden 14. december meddelte han tirsdag, at han vender tilbage som borgmester.

Om det fortsat er Thomas Banke, der indtager pladsen som spidskandidat for Venstre i Fredericia ved næste kommunalvalg, skal medlemmerne i den lokale partiforening ligeledes tage stilling til på en generalforsamling.

Her skal deltagerne også enten forkaste eller godkende eksklusionen af både borgmester Thomas Banke og de fire byrådsmedlemmer.