TV der bevæger dig

Kapløb om en bro

Politikerne i Trekantområdet og politikerne i Århus-området kæmper om at få en ny bro lige til deres område.

02:48

Sådan kan det komme til at se ud - hvis den tredje Lillebæltsbro bliver til noget

1 af 2

De seks borgmestre i Trekantområdet er pludselig blevet enige om at pege på en parallel bro til Den Nye Lillebæltsbro. Uenigheden mellem de seks har ellers længe været stor, men nu frygter de, at de bliver overhalet af de politiske lobbyister for en Kattegat-bro.

Drop Kattegatgat-broen

Trekantområdets borgmestre håber at de ved at stå sammen kan blive hørt, når de fremsætter forslaget for trafikudvalget og for den nyvalgte transportminister fra Grindsted, Henrik Dam Kristensen.
Således siger borgmester i Fredericia, Thomas Banke:
- Vi kan nu sende et krystalklart budskab til folketingspolitikerne og sige: "Drop nu det fatamogana, som Kattegatbroen i virkeligheden er. Det er helt urealistisk".

Det handler mere om regional vækst

Trafikforsker ved Ålborg Univeristet Henrik Harder imidertid Trekantområdets forslag for ønsketænkning. Han ser ikke noget trafikalt grundlag for en bro mere.
- Det handler mere om et politisk ønske om regional vækst fremfor en national løsning på et trafikproblem, siger han.

Prop

Men det er formanden for Trekantsrådet, Koldings borgmester Jørn Pedersen, ikke enig i.
- Jeg kan kun sige, at de officielle tal tydeligt viser, at trafikken over Lillebæltsbroen er stigende. Det tror jeg, at alle der har kørt på broen, kan se. Og hvis ikke vi gør noget, så får vi virkelig en prop, der vil stoppe alt udvikling i hele region syddanmark.