Kaserne skal huse midlertidig politiskole

Ifølge TV SYDs oplysninger bliver det Ryes Kaserne i Fredericia, der skal være midlertidig politiskole i Vestdanmark.

Ryes Kaserne skal dermed modtage politielever allerede fra 2018, og indtil den tidligere sygeplejeskole i Vejle bliver klar til at uddanne politi i 2020.

Forligskredsen bag politiaftalen mødtes i dag, onsdag, og det var her, at den midlertidige politiskoles placering blev afgjort.

Ryes Kaserne er hjem for Telegrafregimentet, Forsvarets Føringsstøttecenter, der leverer føringsstøtte til Hæren, Flyvevåbnet og Søværnet. Det betyder, at mere end 400 soldater og civilt personale hører til på Ryes Kaserne i forvejen.

Kasernen huser derudover en række øvelsesfaciliteter, som Sydøstjyllands Politi i forvejen bruger til deres træning. På kasernen findes desuden skydebaner, møde- og undervisningsfaciliteter samt kantine. Der er desuden mulighed for indkvartering på kasernen.

Ryes Kaserne ligger på Treldevej i Fredericia og ligger omkring seks minutters kørsel fra Bülow Kaserne.

Spillet om den midlertidige politiskole har kørt, siden det blev offentligt kendt, at den vestdanske politiskole først kan stå klar i Vejle i år 2020. Siden da har forligskredsen arbejdet på at finde et sted, hvor der kan uddannes politibetjente fra 2018 til 2020. Det sted er altså nu fundet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) holder dermed sit ord om at have en politisk aftale om en midlertidig politiskole klar inden sommerferien. Det var et krav, som Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet stillede regeringen tirsdag.