Kirstine deler billeder af sin blodplettede kjole fra voldtægtssag hver eneste dag

Kirstine Holst insisterer på en ny samtykkelov ved at tweete billeder af sin hvide kjole.

Siden 19. juli har Kirstine Holst fra Fredericia hver dag lagt billeder af sin blodplettede kjole på Twitter.

Kjolen stammer fra sommeren 2018, da hun anmeldte en voldtægt i København.

Manden sigtet i sagen blev frikendt i februar, da anklageren ikke kunne bevise, at der var tale om tvang, vold, eller at Kristine Holst ikke var i stand til at sige fra.

Kirstine Holst har siden 19. juni lagt billeder af sin blodplettede kjole ud på Twitter for at skabe opmærksomhed på samtykkelovgivningen.
Kirstine Holst har siden 19. juni lagt billeder af sin blodplettede kjole ud på Twitter for at skabe opmærksomhed på samtykkelovgivningen.
Foto: Line Sahl, TV SYD

Siden har Kirstine Holst kæmpet for at skabe opmærksomhed om lovgivningen på området. Senest med sine opslag på det sociale medie.

- Jeg ønsker at vise et billede, som er rigtig ubehageligt at se på, og som for mig er et maleri af en voldtægt. Jeg ønsker at få politikernes opmærksomhed på, at det er vigtigt, at vi gør noget på området, for voldtægt er en alvorlig forbrydelse, siger Kirstine Holst.

- Samtykkelov er en del af en rigtig god løsning

Som reglerne er i dag, skal anklageren bevise, at der er tale om tvang eller vold i sager om seksuelle overgreb.

Her ser Kirstine Holst, at anklageren fremover skal bevise, at der ikke var samtykke.

- Jeg ser samtykkeloven som den ene del af en rigtig god løsning. Ved samtykke vil vold være en skærpelse. Det drejer sig ikke om volden, men om at alle har et ansvar for, at seksuelt samkvem foregår frivilligt, siger Kirstine Holst.

Spørger man SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, er der behov for en ny lovgivning.

- Jeg tror, de fleste vil være enige i, at hvis der ikke er tale om frivillig sex, så er der tale om en voldtægt, men sådan ser virkeligheden bare ikke ud, når vi taler om den nuværende lovgivning, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Kirstine Holst ønsker udover ny lovgivning også, at politiet bruger flere ressourcer på voldtægtssager.

- Jeg ser gerne, at man laver en særlig enhed. En voldtægtsenhed, som har specialiseret og uddannet sig indenfor det her område.

Kirstine Holst lægger hver dag billeder ud af hendes blodplettede kjole.
Kirstine Holst lægger hver dag billeder ud af hendes blodplettede kjole.
Foto: Line Sahl, TV SYD

Det er meningen, at det skal være irriterende

I hendes opslag bruger Kirstine Holst populære hashtags som #dkpol og #politidk, som politikere og politi bruger på Twitter.

Det gør hun, for at debatten skal fylde så meget som muligt blandt det, hun selv kalder, solstrålehistorier.

- Det kan godt være, at det bliver lidt irriterende det her, og det er sådan set også meningen. Hvis det kan få tingene til at ske hurtigere, så er jeg glad for det, siger Kirstine Holst.

Tilbage i juni udgav regeringen sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten det, de kalder ”en politisk forståelse” med nogle af de områder, som de fire partier vil arbejde imod i den kommende regeringsperiode.

Her står blandt andet, at partierne vil tage initiativ til en ændring, så man får en samtykkebaseret lovgivning på området.

Spørgsmålet er så, hvornår det sker.

- Nu er det sådan, at straffelovrådet skal komme med nye lovgivning på området, og det må man ikke forcere politisk, men jeg håber, det snart kommer, for det er en sikring for fremtidige ofre.

Kirstine Holst vil fortsat lægger billederne op hver dag, indtil lovgivningen bliver ændret.