Klaus har fulgt Fredericia hele livet: - Jeg blev ekstremt rørt

Klaus Bernhardt var med Fredericia Håndboldklub, da det så allersortest ud, og da det hele igen lysnede. I aften venter en stor opgave for hans hold.

Lige siden han var lille, er Klaus Bernhardt blevet hevet med i hallen.

- Min far plejer at sige, at han havde mig med i liften, da jeg var spæd.

Han er lige så rød i hjertet som Fredericias trøjer, siger han, og farens passion for klubben er gået i arv.

- Den betyder alt. 

quote

Da vi stod der flere end 700 fans, som var taget med, kunne jeg bare mærke, at det var min klub, og at jeg helt ind i hjertekulen er gennemrød

Klaus Bernhardt, Fredericia HK fan

Han har selv spillet i klubben, hans to sønner har spillet der, han har siddet i bestyrelsen og været sponsor. Nu er han frivillig og stadigvæk kæmpe fan.

- Det greb mig bare allerede dengang, jeg var barn, og jeg har været til alle de kampe, jeg kunne komme til, uanset om holdet spillede i Jyllandsserien eller i ligaen, fortæller Klaus Bernhardt, der er 56 år i dag.

- Mens andre havde fodboldplakater på værelset, havde jeg Fredericia KFUMS (klubbens tidligere navn, red.) håndboldhold hængende på drengeværelset, så det sidder bare dybt i mig.

- Det væltede ned over mig

Byens håndboldherrer bragede gennem 1970'erne med fem danske mesterskaber på stribe. Men årene gik, præstationerne dalede, og i 2012 gik klubben konkurs. Holdet blev tvangsnedrykket til Jyllandsserien, men formåede på bare syv år at spille sig tilbage i ligaen, og i den her sæson er tingene gået op i en højere enhed.

Holdet endte på en syvendeplads i grundspillet og kvalificerede sig dermed til slutspillet. 14. maj lykkedes det at besejre Skanderborg Aarhus Håndbold, hvilket sendte Fredericia videre til semifinalerne.

- Der kunne jeg bare mærke, det hele væltede ned over mig, og jeg måtte gå for mig selv et øjeblik. Jeg blev ekstremt berørt, fortæller Klaus Bernhardt.

43 år uden medaljer til hans hold. 43 år uden en semifinaleplads. 43 år med en konkurs, slid for at komme tilbage til toppen og en aften i Aarhus, hvor det hele kulminerede.

- Det var bare alle tankerne om alt det, der er sket gennem tiden, og nu lykkedes det. Nu kom vi derhen, hvor vi gerne vil være, og da vi stod der flere end 700 fans, som var taget med, kunne jeg bare mærke, at det er min klub, og at jeg helt ind i hjertekulen er gennemrød. 

I søndags spillede Fredericia HK første semifinalekamp mod Aalborg Håndbold, men tabte 31-22. Det resultat, regner Klaus Bernhardt stærkt med, bliver vendt til en sejr onsdag aften, når Aalborg kommer til en propfyldt arena i Fredericia. 

- Vi vandt jo over dem på hjemmebane i marts, så det kan lade sig gøre igen. Jeg tror så meget på det, at jeg har sat søndagen af til at tage til Aalborg, lyder det fra ham.

Vinder Fredericia, udløser det nemlig en tredje kamp i Aalborg og dermed endnu en chance for at kvalificere sig til finalen, og det bliver naturligvis til en finale, hvis man spørger den trofaste fan.

- Jeg tror på, at vi går hele vejen. 

Kampen bliver spillet klokken 18.30 og vises på TV2 Sport.

Klaus Bernhardt er sammen med 70-80 andre frivillig i Fredericia HK.
Klaus Bernhardt er sammen med 70-80 andre frivillig i Fredericia HK.
Foto: Privatfoto