TV der bevæger dig

Klimakunst skal sætte fokus på CO2-udledning

Den næste måneds tid udstiller kunstneren Jens Galschiøt en række af sine værker i Fredercia. Blandt dem en isbjørn, der har været vidt omkring.

Isbjørnen her er et af de kunstværker, som Jens Galschiøt udstiller i Fredericia frem til 10. august. Den skal blandt andet sætte fokus på CO2-udleningen. Foto: Ole Møller, TV SYD

Onsdag rykkede kunstneren Jens Galschiøt ind i Fredericia med en række af sine værker.

Blandt dem er en skulptur af en isbjørn på toppen af en klimagraf, der skal være med til at gøre folk opmærksomme på konsekvenserne ved den stigende CO2-udlening, der blandt skaber problemer for isbjørnene.

- Skulpturen er så grotesk, så jeg scorer et billede i hovedet på folk af en meget grotesk ting. Så de hører om klimaforandring, så ser de den, og så tænker de fleste at det går ad helvedes til, siger Jens Galschiøts til TV SYD.

Det er Fredericia Kunstforening, der har stået for at få Jens Galschiøts kunst, der ofte er provokerende, hentet til byen.

- Hans figurer skaber røre og diskussion, og det er en af kunsten formål, siger Poul Bernstorff Jacobsen, formand for Fredericia Kunstforening, til TV SYD

Isbjørnen har rejst verden rundt siden klimatopmødet i Paris i 2015. Kunstværkerne står i Fredericia frem til den 10. september. Derefter tager isbjørnen til klimatopmøde i Bonn. 

Mest sete på tvsyd.dk