Kommune kritiserer 3F og LO

Fredericia Kommune går nu til modangreb på fagforeningerne, der i sidste uge langede ud mod det kommunale aktiveringsprojekt varetaget af det private firma JK Proces.

I går mødtes de tre parter for at diskutere påstandene om, at de ledige ikke lærer noget på kurserne og dårligt kan spørge om noget i håb om at få hjælp. Kommunen havde bedt om at få beviser for kritikken. Men den udeblev.

For hurtigt ude

- Set i det lys, synes jeg, at 3F og Lo har været lige lovligt hurtigt ude i deres kritik af JK-Proces. Og der mig, at 3F og LO valgte at sagenh skulle starte i medierne, når vi - Fredericia Kommune - jævnligt mødes med de to parter, hvor der har været rig mulighed for at bringe deres kritik af JK-Proces op for os, siger Inger Nielsen, der er formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget.  

Klagevejledning sendt ud

Hun peger på, at på de knap to samarbejdet med JK-Proces har kørt, har der været 2.000 deltagere på aktiveringskurserne. Indtil dato har der været to klager. Men kommunen har nu sendt en klagevejledning ud fra Jobcentret til alle deltagere på JK-Proces' aktiveringskurser for at undersøge om der gemmer sig en række klager.  

Nyt møde

3F og Lo får en ny chance for at fremlægge dokumentation for kritikiken. De er nemlig blevet inviteret til et nyt møde den 24. september.