TV der bevæger dig

Konkurrence om Den Gyldne Bøgegren

Skoleelever i Fredericia har lavet 100 små film, som konkurrerede om Den gyldne Bøgegren. Vinderne blev fundet i dag - på bedste Oscar-maner.

Pigerne bag Bedste film om Fredericia - hædret med Den Gyldne Bøgegren.

1 af 2

TV SYD præsenterer bl.a. vinderne i katogorien "Bedste film for 7.-8. klasserne". Vinderfilmen hedder  "How to be a Fredericianer".

Dommeren synes, at den skulle vinde med den  begrundelse, at filmen er en humoristisk rundtur i Fredericia med sjove betragtnigner.

Fortalt af piger, der tydeligtivs holder af deres by og er stolte af den.

Mange kategorier

100 film er indsendt til Fredericias skolers filmfestival Den Gyldne Bøgegren.

Udover Den Gyldne Bøgegren, som går til filmfestivalens bedste film, er der diplomer til Bedste manus, Bedste teknik og Bedste film inden for de tre filmtyper, som har været tilladte i konkurrencen; nemlig lommefilm, hvor mobiltelefon anvendes, animationsfilm og åben film, hvor alle tekniske hjælpemidler må bruges. Filmene må være max 5 minutter lange, og der konkurreres internt mellem 4.-5.-6. klasserne og mellem 7.-8. klasserne.

Imponeret jury

Stig Møberg og Niels Hjort-Petersen fra Skoleafdelingen har set alle filmene igennem, og de er imponerede over de mange flotte produktioner.

- Målet med filmfestivalen er at få eleverne til at bruge video i større udstrækning, og det må i dén grad siges at være lykkes. Ved at lade eleverne arbejde med video får de nogle tekniske færdigheder, og samtidig opnår de en større forståelse for hele den medieverden, vi lever, og de virkemidler, der bruges til at påvirke os. Det afspejler sig i de mange bidrag, som har været både sjove og spændende at se igennem. Det er for eksempel tydeligt, at drenge og piger har haft forskellige måder at tolke temaet på, fortæller pædagogisk konsulent Niels Hjort-Petersen.

Mere kultur