TV der bevæger dig

Kontorchef: Vi skal sikre, at lægen følger loven

Det er ikke kun en enkelt sag, som fører til, at læge Stig Gerdes, Fredericia, har fået frataget sin autorisation i op til to år.

02:34

Overlæge Henrik L. Hansen i TV SYD tirsdag aften.

Henrik L. Hansen forklarer, hvad der skal til for at en læge får frataget sin autorisation.

1 af 2

Kontorchef og overlæge Henrik L. Hansen,  Tilsyn & Rådgivning Syd (tidligere Embedslægerne), kan ikke udtale sig om den konkrete sag. Men han siger til TV SYD, at det drejer sig om at sikre, at lægen følger spillereglerne.

- Når en læge fratages sin autorisation bliver der selvfølgelig set på, om der tidligere har været problemer med at overholde de spilleregler, som nu gælder, når man har en autorisation som læge, sagde han i TV SYD kl. 19.30.

Han understreger, at fratagelsen ikke er en måde af straffe folk på.

- Det er ikke vores opgave at straffe nogen, siger Henrik L. Hansen til TV SYD. Det er vores opgave at sikre, at dem, som går til en læge eller til en sygeplejerske eller til en anden med autorisation, kan forvente, at de kan få en behandling, som overholder reglerne.

- Når vi går ind og lavet et så drastisk indgreb, så kikker man på, hvad der er i bagagen. Det indgår i det samlede billede.

Henrik L. Hansen gentager, at fratagelsen ikke er en straf.

Fratagelse af autorisationen er midlertidig. Hvis lægen ikke ønsker at rette ind, vil Styrelsen for Patientsikkkerhed rejse en sag ved domstolene for at få lægen frataget sin autorisation permanent.    

Omvendt kan lægen få sin autorisation tilbage, hvis han eller hun ændrer på de forhold, som har ført til fratagelsen.

-Så er det vores opgave at vurdere, om der nu er ændret på nogle forhold som gør, at man kan regne med, at fremover vil de spilleregler, der gælder for læger, de rent faktisk vil blive overholdt.

Stig Gerdes har helt tilbage til 90’erne har flere sammenstød med det, som dengang hed embedslægerne.