TV der bevæger dig

Kræsne flygtninge skaber politisk debat

På Asylcenteret på Bülows Kaserne i Fredericia er en gruppe syriske flygtninge utilfredse med maden, der bliver serveret. Det skaber nu politisk debat.

Syriske flygtninge er taknemmelig over deres ophold på Bülows Kaserne. Foto: Michaela kirk Jensen

Asylcentret har ikke faciliteter til, at flygtningene selv kan lave mad, og derfor er maden fra et cateringfirma den eneste mulighed, fortalte P4 Trekanten onsdag.

- Det er rigtigt, at nogle af vores beboere er utilfredse med maden, men det er ude af proportioner at tale om tilløb til sultestrejke, siger Ulrik Pihl, leder for flygtningecentret på Bülows Kaserne til TV SYD.

TV SYD sender i aften direkte fra asylcenteret på Bülows Kaserne i Fredericia om madproblematikken.

De syriske flygninges reaktion har mødt massiv kritik på tværs af det politiske spektrum på Christiansborg, fremgår det torsdag af Kristelig Dagblad

SF?s integrationsordfører, Karina Lorentzen, siger til avisen, at hun har forståelse for, at man gerne vil lave sin mad selv. Hun har dog svært ved at forstå syrernes opførsel, når betingelserne nu engang er, som de er.

- Jeg bliver ærlig talt en lille smule provokeret. Vi tilbyder de her mennesker beskyttelse og et måltid mad. Så har jeg svært ved at have respekt for, at man ligefrem overvejer at sultestrejke, sagde Karina Lorentzen i første omgang til Kristelig Dagblad - men det har hun nu fortrudt, fremgår det af opdatering på Facebook:

Venstres integrationsordfører Martin Geertsen mener, at det er paradoksalt at true med at sultestrejke over noget, hvor alternativet ikke er til stede.

- Vi leverer beskyttelse til syrere, der enten er personligt forfulgte eller flygter fra krig. Derfor bliver de nødt til at acceptere tingenes tilstand, fastslår Martin Geertsen.

Provokeret er også Mette Reissmann, der er integrationsordfører for Socialdemokraterne. Hun har forståelse for at mange flygtninge har haft nogle hårde oplevelser, men det retfærdiggør ikke opførslen, mener hun.

- Jeg synes ærlig talt, det er en utilstedelig opførsel. Kommuner knokler hårdt for at tage imod de mange flygtninge, der kommer til Danmark i øjeblikket, og det er ikke nogen nem opgave, siger Mette Reissmann.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, vil nu bede integrationsminister Manu Sareen (R) om at gennemgå de pågældende flygtninges sager ekstra grundigt

- Det er noget af det mest uforskammede, jeg nogensinde har hørt. Jeg har svært ved at forholde mig til, at nogen kan finde på at gøre sådan noget. Det stiller spørgsmålstegn ved, om det her overhovedet er reelle flygtninge, siger Martin Henriksen.