Krydstogtgæster indtager Fredericia

Med ankomsten af kæmpeskibet "Legend of the Seas" den 7. august 2014 og seks aftaler i hus for 2015 forsøger Fredericia at etablere sig som krydstogtdestination.

Der bliver mere end almindeligt fyldt på kajen i Fredericia havn torsdag den 7. august. Her ankommer det 11 dæk høje og 264 m lange luksusskib "Legend of the Seas", som bliver liggende i Fredericia frem til klokken 18 samme dag.

Over 2000 gæster og 700 besætningsmedlemmer vil dermed få muligheden for at besøge den østjyske by. Til næste år følger seks krydstogtskibe med i alt ca. 12.000 gæster ombord trop og lægger vejen forbi Fredericia.

Bag ankomsten af de mange ferieglade gæster står havnen ADP A/S, som sammen med kommune og turistbureau har arbejdet for at få Fredericia på søkortet. Cruise Business Manager Gry K. Thomsen fra ADP A/S har sammen med kolleger to gange deltaget i Miami Seatrade Exhibition, hvor store rederier kommer og får inspiration til nye destinationer.

- Det lykkedes os at få skabt en interesse for Fredericia, og det, rederierne særligt bed mærke i, var, at vi kunne mønstre en unik og autentisk by i kombination med topattraktioner inden for en times kørsel. Derudover er vores havneforhold optimale. Vi har en meget dyb havn, som gør, at selv de største krydstogtskibe kan lægge til kaj, og så er der gåafstand fra kajen og indtil centrum. Det ser man stort set ingen andre steder, fortæller Gry K. Thomsen.

Udover at besøge Fredericia kan de mange krydstogtgæster melde sig til busture til steder som Legoland, Ribe og Odense.

Nogle af aktiviteterne i byen vil være forbeholdt krydstogtgæsterne, mens andre vil være åbne for alle. Arrangørerne håber derfor, at folk fra Fredericia og de omkringliggende byer vil tage turen ned til Kastelkajen for at se det imponerende skib og tage del i aktiviteterne på dagen.