TV der bevæger dig

Kvindelig dykker druknet

En kvindelig dykker er trukket på land ved Søbadet vest for Den gamle Lillebæltsbro i Middelfart. Det erfarer TV SYD. 

Den druknede kvinde gik formentlig i panik under en øvelse under vandet.

Hun blev forsøgt genoplivet, men forgæves. Kvinden er fra Odense. Hun efterlader sig to børn. Den mandlige dykker er uskadt.

Dykkeren er blevet trukket i land ved Søbadet. Et kendt og meget brugt sted for dykkere fra hele landet, fordi der er nem tilgang til vandet fra land med bil.

Politiet og redningsmandskab, herunder Fredericia Brandvæsen med redningbåd, rykkede ud efter alarm klokken 17.20 tirsdag. Den nu døde kvinde dykkede sammen med en mand.

Panik?

Så vidt TV SYD erfarer var kvinden ved at tage dykker-certifikat og skulle derfor gennem en øvelse, hvor hun skal skifte maske med en makker, mens de to stiger opad i vandet.

- Der gik muligvis panik i kvinden, og hun var livløs og senere død, da han fik hende op, siger vagtchef Jesper Fält ved Fyns Politi til Vejle Amts Folkeblad.

Nede på 20 meter vand

Indsatsleder i Fredericia Brandvæsen, Jess Andersen, oplyser, at de to dykkere var nede på omkring 20 meter vand. 

Lillebælt ved Søbadet er karakteriseret ved at der få meter ude i vandet kommer en næsten lodret skrænt, hvor man kan dykke ned på mellem 20 og 30 meter vand.  

For blot to måneder siden omkom en 44-årig dykker fra Holbæk netop her ved Søbadet. Muligvis af et ildebefindende, der ikke nødvendigvis havde noget med dykningen at gøre. Han var en erfaren dykker med 100 dyk bag sig.