Landsretten i Viborg: Tre frifundet

Tre unge mænd er ved Vestre Landsret i Viborg blevet frifundet for en voldtægt af en 15-årig pige på Fredericia Banegård. Drengene er tidligere dømt i både by- og landsretten, og de har alle afsonet over et års fængsel. Men siden dukkede der nye beviser op. Leveret af en af de dømtes familiemedlemmer.

Vestre Landsret underkendte i dagens dom pigens forklaring. De tre drenge er nu renset for mistanke. Det ventes nu, at der nu rejser tiltale mod pige for at give falsk vidneforklaring.

Ændrede forklaring

Pigen har tidligere forklaret, at hun blev voldtaget på et toilet på Fredericia Banegård. Hun ændrede imidlertid forklaring. Ifølge hendes første forklaring, blev hun holdt fast af to af drengene, mens den tredje voldtog hende.
Men i landsretten indrømmede hun, at hun havde løjet. Nu forklarede hun, at en voldtog hende, mens de to andre holdt vagt uden for døren.

Videooptagelser

Forsvarer Mette Grith Stage mener, at det var lydoptagelser af pigens "tilståelse", der gjorde udslaget.
Forsvarer Mette Grith Stage mener, at det var lydoptagelser af pigens "tilståelse", der gjorde udslaget.

Det var Den Særlige Klageret, der bestemte, at sagen skulle gå om. Det skete, da en bror til en af de tre unge uden pigens vidende optog det på video, da hun betroede ham, at voldtægten var løgn.

De tre unge mænd kan nu forsøge at opnå erstatning for uberettiget varetægtsfængsling. Pigen er sigtet for falsk anmeldelse.