Leg med maden skal skabe nye talenter

39 skoleelever fra Fredericia skulle tirsdag prøve kræfter med molekylær gastronomi. Den kemiske måde at lave mad på skal vække de unges interesse for naturvidenskab.

Skulle det være et spejlæg med en blomme af appelsinjuice eller en kylling der er vakuumkogt ved 62 grader? Folkeskoleelever fra 5. til 9. klasse er blevet udfordret i køkkenet til at lave mad set med en kemikers briller.

- Det kan måske ligne hjemkundskab, men det er faktisk naturvidenskab i praksis. Eleverne skal se naturvidenskab som andet end tør teori, og så skal de have skabt en videre interesse for de naturvidenskabelige fag, siger pædagogisk konsulent i Fredericia Kommune Stig Møberg til TV SYD.

Molekylær gastronomi er, når man bruger den viden, man har fra naturvidenskaben til at lave mad med. Ifølge en af konsulenterne på projektet, er den verdenskendte restaurant NOMA en af dem, der er virkelig gode til at bruge kemien til at lave mad med.