Lokale politikere vil leve med risiko

Et flertal i Beredskabskommissionen i Fredericia er klar til at leve med riskoen for den slags udslip, som skete på ostemejerieet i Taulov fredag morgen.

Kun Venstremanden Kenny Bruun Olsen udtrykke lidt betænkelighed ved sitiatuonen, når et sådan udslip kan ske fra en virksomhed, som IKKE er betegnet som en risiko.-virksomhed!

- Meget ulykkeligt

- Det er meget ulykkeligt, at sådan noget kan ske, og det er noget vi må følge op og få klarhed over, hvad der er sket. Det giver bestemt stof til eftertanke, siger Kenny Bruun Olsen (V), som er et af de fem medlemmer i Beredskabskommissionen.

K: Tror på beredskabet

- Det er jo altid noget skidt, når sådan noget sker, men det kan jo ske - det ved vi, siger John Bader (K). Hvis vi vil have et industrisamfund, må vi leve med de risici. Jeg tror på beredskabet, når de fortæller os, at det ikke kan gå galt på risikovirksomhederne. Beredskabet har fortalt, at der er større chance for et flystyrt i Fredericia by end for en ulykke på en af risikovirksomheder.
Men vækker det så ikke eftertanke, at det sker på en virksomhed, der ikke en gang er kategoriseret som risikovirksomhed?

- Jo, det må jeg indrømme, det gør.

S: Risiko vi må leve med

Lars Ejby Pedersen (S), er på linie med sin konservative kollega:
- Jeg har fuld tillid til, at vores beredskab kan klare den slags situationer. Det er en risiko, vi må leve med, når der ligger sådanne virksomheder i vores samfund.

De sidste to medlemmer af Beredskabskommissionen er borgmester Thomas Banke (V) og politidirektør Lone Sehested.