TV der bevæger dig

Lokalpsykiatri i tidligere fødselsanstalt

Lokalpsykiatri Fredericia kunne mandag indvie sine nye lokaler, som er indrettet i bygningen, hvor der tidligere lå en fødselsanstalt - og senere et plejehjem.

00:33

Mad og drikke skal der til, når et nyt behandlingstilbud skal tages i brug...

1 af 2

Region Syddanmark vender i disse år op og ned på behandlingspsykiatrien, som den kendes i dag. Lokalpsykiatrierne skal være indgangsport til behandling af voksne borgere - og al behandling tager udgangspunkt i patientens hverdag.

Hjælpen skal være hurtig, akut og forebyggende - og den skal ske der, hvor patienten har sit daglige liv og sin hverdag, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Bred vifte

Personale fra Vejle, Kolding og Fredericia har skabt det nye behandlingssted i Vendersgade i Fredericia.

Det er en bred vifte af fagpersoner: Læger sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere og sekretærer. Lokalpsykiatri Fredericia rummer bl.a. akutteam, selvmordsforebyggelse, opsøgende psykoseteam og gerontopsykiatrisk funktion.

I dag er der lokalpsykiatrier i Svendborg, Tønder, Brørup og Middelfart - samt i Aabenraa, hvor der senere på året er officiel indvielse.

Lokalpsykiatri Esbjerg samles i nybyggeri i centrum af Esbjerg i efteråret 2013, og Lokalpsykiatri Vejle flytter, efter planen, ind i nye rammer i starten af 2015.