TV der bevæger dig

Mandag afgøres ældres skæbne

Mandag aften i den kommende uge afgør byrådet i Fredericia om ældre skal tvangsflyttes fra deres boliger i I.P. Schmidts Gård.

De ældre beboere spiser sammen til frokost.

De ældre og pårørende har protesteret massivt mod tvangsflytningerne. Også byens seniorråd har i høringssvar taget afstand fra kommunens plan.

Beboerne og de pårørende lægger op til det afgørende byrådsmøde med en demonstration fra I.P. Schmidts Gård til rådhuset mandag klokken 15.30.

De ældre beboere er i aldersgruppen mellem godt 70 år til over 90 år. En del af dem har kun boet i I.P. Schmidts Gård i få måneder. Gården fungerer som et ældrekollektiv med egne lejligheder, og beboerne betragter stedet som deres sidste hjem.

SF og Socialdemokraterne har stillet forslag om, at de 16 lejligheder og et aktivitetscenter for de ældre bliver bevaret. Der er stor sandsynlighed for, at forslaget bliver vedtaget.

SF og Socialdemokraterne var oprindelig med i det flertal, som ville tvangsflytte de ældre for at give plads til teknisk forvaltning, men de to partier har erkendt, at beslutningsgrundlaget ikke var godt nok.

Tvangsflytningerne indgik i en såkaldt masterplan, der blandt andet skulle spare kommunen for dyre lejemål for tre millioner kroner.

Kommunen har friholdt erstatningsboliger til de ældre og huslejen til dem hænger kommunen på, indtil sagen er afgjort.