Mange tilskuere og lang kø på motorvejen til Lillebælt Halvmarathon

Et historisk højt antal tilskuere stod lørdag aften på ruten for at bakke løberne op til den 10. udgave af Lillebælt Halvmarathon.

Den 10. udgave af Lillebælt Halvmarathon blev afviklet i går aftes i Fredericia og Middelfart i perfekt løbevejr med solskin, svag vind og temperaturer omkring 15 grader. 

Løbet startede under Den Nye Lillebæltsbro i Middelfart klokken 19.15. Herfra begav de mange løbere sig over den nye Lillebæltsbro til Fredericia, hvor de løb en sløjfe, inden de igen satte kursen mod målet i Middelfart og løb til bage over broen.

- Vejret har været perfekt, og afviklingen kunne ikke være gået bedre. Det er ikke hver dag, at man får lov til at afspærre en motorvej af, for at tusindvis af løbere kan få lov at løbe på den, siger løbsdirektør Mads Stryhn, Lillebælt i Løb.

Løbet betød, at den nye Lillebæltsbro kun var farbar for biler i et enkelt spor i lange perioder og det gav massiv kø i begge retninger og meget lang ventetid i kø for de kørende.

I alt var 10.302 løbere fra hele landet tilmeldt Lillebælt Halvmarathon. Af dem gennemførte 8812 løbere.

Fredericia var med 730 deltagere den by, der var bedst repræsenteret. Herefter kom Kolding med 681 deltagere, mens Middelfart med 539 deltagere var den by, der var tredjebedst repræsenteret.

Netop den store opbakning fra lokalområdet til Lillebælt Halvmarathon - både fra løbere og tilskuere - glæder løbsdirektør Mads Stryhn.

- På begge sider af broen stod der mange tusinde tilskuere. Jeg kan faktisk ikke huske tidligere løb, hvor opbakningen har været så stor, og stemningen til løbet har været så god som i år. Det er så fedt at se, hvordan befolkningen har taget løbet til sig,” siger han.