TV der bevæger dig

Massive protester mod tvangsflytning

Massive protester mod at tvangsflytte ældre i Fredericia, som led i en større ejendomsrokade, får nu politikerne til at tøve. De har sendt planen i offentlig høring frem til 8. august, så foreløbig er flytningerne stillet i bero.

02:54

De ældre føler sig trygge i ældrekollektivet.

Her vil kommunen tvangsflytte 16 ældre for at få plads til en del af forvaltningen.

1 af 3

Beboere og pårørende er i oprør på I.P. Smidts Gård i Fredericia. En hel etage med 16 boliger i ældrekollektivet skal efter kommunens plan ryddes inden nytår for at skabe plads til teknisk forvaltning.

Byrådet havde så travlt med at handle ejendomme, at ikke engang Seniorrådet blev hørt. Blandt andet blev en fløj i ældrekollektivet solgt til et boligselskab.

Ældrekollektivet har 64 boliger, fællesrum og cafeteria. Beboerne fortæller, at de lever i et trygt miljø, hvor de både kan være sig selv - og sammen med andre. Men nu vil kommunen splittet det hele op.

De mange protester, som bl.a. kom til udtryk i et indslag i TV SYD i weekenden, har gjort indtryk på politikerne. Den store ejendomsrokade er vedtaget i byrådet. Men protesterne mod tvangsflytningerne er blevet hørt.

Derfor er sagen sendt i offentlig høring indtil 8. august, så modstanderne kan komme med deres indsigelser. Både seniorrådet og Ældresagen vil komme med høringssvar, der går mod opsplitning af ældrekollektivet og tvangsflytning af ældre.

Høringen betyder, at tvangsflytningerne er stillet i bero. Men beboernes fremtid er stadig uvis.

Se mere om sagen i TV SYD kl. 19:30.