TV der bevæger dig

Mere hjælp på vej til børn og unge med ondt i livet

Til foråret flytter Headspace, der er et forebyggende tilbud til unge, ind på Fredericia Sundhedshus

I Syd- og Sønderjylland findes Headspace allerede i Esbjerg, Billund, Horsens og Aabenraa. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

Headspace, der er et rådgivningscenter for børn og unge mellem 12 og 25 år, rykker om nogle måneder ind i sundhedshuset i Fredericia som et supplement til kommunens øvrige tilbud til unge.

Det er Det Sociale Netværk, der har underskrevet en aftale med Fredericia Kommune, som betyder, at børn og unge kan få hjælp, støtte og samtaler om alt fra spiseforstyrrelse og selvskade til konflikter og kærestesorger i det nye headspace Fredericia.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os at få Headspace til Fredericia. Det giver os mulighed for at komme i dialog med de unge på deres præmisser. Jeg håber, at Headspace Fredericia bliver et fristed for vores unge borgere med ondt i livet, og jeg har bestemt en stor forventning om, at vi med Headspace kan hjælpe mange unge videre i livet. Det er et glimrende tilbud, som jeg vil opfordre vores unge mennesker til at gøre brug af, siger Peder Tind, (V), formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

I Syd- og Sønderjylland findes Headspace allerede i Esbjerg, Billund, Horsens og Aabenraa. 

Headspace

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12-25 år, der er drevet af over 400 frivillige på landsplan og få fastansatte. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler.
Headspace har, siden det blev etableret i 2013, hjulpet omkring 29.000 børn og unge med stort set alle slags problemstillinger, og med centret i Fredericia er man gået fra seks til 18 headspaces på landsplan.