TV der bevæger dig

MF'ere på kultur-tur i Trekantområdet

Torsdag tager Folketingets Kulturudvalg hul på en to dage lang studietur i Trekantområdet. Her skal de besøge kulturinstitutioner og blive klogere på, hvordan man arbejder med kultur på tværs af kommuner.

Opsætninger som Den Lille havfrue har været med til at sætte Fredericia Teater på Danmarkskortet. Nu skal Folketingets Kulturudvalg samle inspiration fra teatret og andre kulturinstitutioner i Trekantområdet. Foto: Fredericia Teater

Musicals, møbeldesign og legetøj. Udvalget af kultur i Trekantområdet er stort og bredt, og netop derfor har Folketingets Kulturudvalg valgt at tage forbi området med det tværkommunale samarbejde for at samle inspiration.

De næste to dage skal udvalget rundt i regionen og besøge steder som Det Danske Musical Akademi i Fredericia, Trapholt i Kolding og Lego House i Billund. Og næstformand i Kulturudvalget, Anni Matthiesen (V), glæder sig til inspirationsturen.

- Kulturen blomstrer i Trekantsområdet og det er derfor en oplagt destination for kulturudvalget, når vi skal ud og samle inspiration, siger næstformanden.

På turen kommer udvalget forbi Fredericia, Kolding, Vejle, Billund og Vejen kommuner. Og specielt de to sidste glæder kulturudvalgets næstformand sig til.

- Jeg har været med til at planlægge denne studietur, som skal give os et godt indblik i kommunernes arbejde med kulturen. Jeg er glad for, at vi kommer forbi både Vejen og Billund kommuner, da begge kommuner har noget helt specielt at byde på. Vi kan godt være stolte af vores kommuner, når det kommer til deres kulturindsats, siger Anni Matthiesen, der selv i 2007 var opstillet i Vejenkredsen.

Mest sete på tvsyd.dk