Midt i en coronatid: Skoler har vidt forskellige regler for rejser

Midt i coronatiden tackler folkeskolerne elevernes rejser til ind- og udland meget forskelligt. Her er et eksempel fra to nabokommuner.

Mens Fredericia Kommune aflyser samtlige skolers udlandsrejser resten af året på grund af  corona-forsigtighed, så planlægger nogle folkeskoler i nabokommunen Kolding rejser til både ind- og udland, mens andre Kolding-skoler aflyser af samme årsag  som i Fredericia.

- folkeskolen er for alle, derfor udskyder vi indtil videre, så må vi se, om vi kan lave nogle rejser, når det bliver mere sikkert at tage ud, siger Magnus te Pas, konstitueret leder, Børn- og Unge, Fredericia Kommune, til Fredericia Dagblad.

Nogle aflyser andre rejser

Omvendt har nabokommunen Kolding ingen fælles retningslinjer, og nogle skoler planlægger således rejser til både ind- og udland, mens andre  aflyser deres rejseplaner.

quote

Folkeskolen er for alle, derfor udskyder vi indtil videre, så må vi se, om vi kan lave nogle rejser, når det bliver mere sikkert at tage ud

Magnus te Pas, konstitueret leder, Børn- og Unge, Fredericia Kommune.

 

Således sender Brændkjærskolen i næste uge sine fire 9. klasser på tur til Nordtyskland, ligesom skolen planlægger rejser for 10. klasserne til bl.a. København og Tyskland.

- Vi ved jo ikke, hvor længe vi har corona endnu, og vi vil gerne give vore unge nogle oplevelser. Det har en kæmpe  kvalitet at komme afsted, og vi følger naturligvis retningslinjerne, siger skoleleder Catharina Ørnsholt-Christoffersen til JydskeVestkysten. 

En anden Koldingskole, Alminde-Viuf Fællesskole, sendte umiddelbart efter sommerferien tre 8. klasser på tur til Bornholm, mens f.eks. Lyshøjskolen har aflyst sine sædvanlige udlandsture for 8. klasserne. Ligeså vil Kongsbjergskolen i Kolding ikke på nuværende tidspunkt gennemføre rejser eller lejrskoler.