Millioner skal stoppe motorvejstøj ved boligområder

Beboerne nær motorvej E20 ved Taulov har udsigt til at få mindsket støjen fra motorvejen. Det samme gælder ved Bramdrupdam og Tapsøre.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og transportordførerne fra V, LA, K og DF er tirsdag blevet enige om at udmønte knap 50 millioner kroner fra finansloven til gennemførelse af støjreducerende tiltag - heraf går de 14,6 millioner kroner til et projekt ved Taulov. Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 

Formålet er at reducere støjgenerne fra Taulovmotorvejen for boligområdet ved Taulov nord i Fredericia Kommune. Projektbeskrivelse Boligområdet ved Vesterled og Elborg i Taulov er stærkt støjbelastet med støj fra Taulovmotorvejen.

quote

Det er en dejlig nyhed. Vi har længe følt os plaget af støjen fra den tiltagende trafik på motorvejen.

Thorbjørn Vang Søndergaard, formand, Taulov Fællesråd

- Det er en dejlig nyhed. Vi har længe følt os oplagert af støjen fra den tiltagende trafik på motorvejen, siger Thorbjørn Vang Søndergaard, formand for Taulov Fællesråd, til TV SYD.

Den omtrentlige placering af skærmen fremgår af denne skitseplan. 
Den omtrentlige placering af skærmen fremgår af denne skitseplan. 
Foto: Vejdirektoratet

For at reducere støjgenerne i boligområdet etableres der i alt ca. 660 meter støjskærm langs nordsiden af motorvejen. Der er gennemført indledende orienterende undersøgelser.

Fastlæggelse af støjmurens endelige placering, højde og materialevalg vil ske i forbindelse med det videre arbejde med projektet. 

Anlægsarbejdet vil gå gang i løbet af kort tid.

Udover de knapt 50 millioner kroner, der blev udmøntet tirsdag, er der også støjafskærmning på vej i Bramdrupdam og Tapsøre.

- Uforbrugte engangsmidler i 2018 fra en aftale på skatteområdet tilføjes bevillingen til støjafskærmning ved Tapsøre, forklarer Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen til TV SYD.

I Bramdrupdam ved Kolding kan beboerne i 800 boliger i slutningen af april se arbejdet gå i gang med at bygge en cirka 1.800 meter lang støjskærm, der skal stå færdig til december.

Endelig er der blevet bevilget 7,7 millioner til en ny 300 meter lang og fire meter høj støjskærm ved Tapsøre nær Christiansfeld.