TV der bevæger dig

Minister i samråd om Fredericia-bydel

Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann vil have miljøministeren i samråd om Fredericias planer om boliger på Kemira-grunden. Borgmester Thomas Banke mener, at han kun er ude på at ødelægge det gode projekt.

03:51

Jørn Dohrmann og Thomas Banke kolliderer igen i spørgsmålet om boliger på Kemira-grunden. Se dem i aften i TV SYD.

Visualisering af planen om en kanalby i Fredericia C

Der måtte sættes flere stole ind til informationsmødet, som TV SYD sendte fra i aftes.

Et oplæg til, hvordan der kan bygges på Kemira-grunden.

1 af 5

Dermed er de to igen på kollisionskurs i sagen om Kemira-grunden. TV SYD har sat både Jørn Dohrmann og Thomas Banke stævne - med en times mellemrum på den omstridte byggegrund.

Ændret indstilling?

Over 300 borgere deltog onsdag aften i et borgermøde om den plan, som Fredericia Kommune og Realdania By har lavet. Her blev det nævnt, at miljømyndighederne har godkendt, at der kan bygges erhverv inden for 300 meter fra Shell-terminalen og boliger på resten af grunden. Shell-terminalen er vurderet som en risiko-virksomhed.

Jørn Dohrmann vil have miljøminister Ida Auken (SF) i samråd. Han ønsker at få svar på, om regeringen har skiftet mening i spørgsmålet om at placere boliger i nærheden af risiko-virksomheder.

Kanalsystem

Efter ulykken i Seest er kravene til boligbyggeri ved risiko-virksomheder blevet skærpet.

Fredericia Kommune har lavet en VVM-redegørelse om Kemira-grunden. I den lægges op til, at der op til 300 meter fra Shell-terminalen må bygges kontorer og butikker. På den del af området, som ligger mere end 300 meter fra Shell-terminalen må der bygges boliger, mener Fredericia Kommune.

Jørn Dohrmann har tidligere udtalt, at der aldrig vil kunne bygges boliger på Kemira-grunden, hvis de skal ligge mere end 500 meter fra Shell-terminalen.

Planen for en ny bydel omfatter et kanalsystem, 15.000 kvadratmeter nye butikker, et ?Nyhavnsmiljø? langs Gl. Havn, et rekreativt grønt område forbundet med det historiske voldanlæg og plads til nye kultur- og serviceformål, som for eksempel en skole.

Den skal rumme 2.500 nye beboere og 2.800 arbejdspladser.

Kommunen lægger op til en debat om planen med informationsmødet onsdag, hvorefter alle kan komme med indlæg i de kommende otte uger.

VVM Fredericia C - VVM redegørelse