Musiklejr giver piger plads til at spille musik

Musiklejr kun for piger. POP Pilot giver unge kvinder mulighed for at udfolde sig musikalsk sammen med andre. Det gør, at nogle af dem kommer igen.

Mellem østrogen og oktaver finder man POP Pilot.

Der er tale om en musiklejr, der giver unge kvinder mellem 15 til 19 år mulighed for at spille musik sammen. Det foregår i disse dage i Fredericia.

Emilie Thea Bøhrk er en af de musikinteresserede unge kvinder, der har brugt efterårsferien på at spille musik sammen med andre.

- Det har været mega hyggeligt. Man lærer mega meget. Vi spiller meget musik, det er jo det, vi er her for. Der er søde mennesker, både instruktører og de andre piger er virkelig søde, fortæller Emilie Thea Bøhrk.

Kommer igen og igen

Det er tredje år i træk, at Emilie Thea Bøhrk er med i musiklejren, og hun kommer gerne igen.

- Man kan jo altid lære mere, og man udvikler sig. Det er et meget godt sted at prøve ting af og lære mere om sangskrivning og forskellige instrumenter, siger Emilie Thea Bøhrk.

En stor del af hende

Til musiklejren skal deltagerne bruge ugen på at spille og skrive musik, som de optræder med på lejrens sidste dag fredag. Emilie Thea Bøhrk spiller selv trommer og guitar. Derudover synger hun også. Musik betyder nemlig meget for Emilie Thea Bøhrk.

- Det er en stor del af, hvem jeg er. Det er det, jeg kan lide at lave, det er det, jeg altid har kunnet lide at lave. Hvis jeg ikke havde musik, så ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle. Det er hele mit liv, siger Emilie Thea Bøhrk.

Musikken har også hjulpet Emilie Thea Bøhrk med at tro på sig selv.

- Det giver mig selvtillid og selvværd. Det er en måde, man kan formidle og formulere sig på. Der er så meget følelser i det, som det kan være svært at få ud, siger Emilie Thea Bøhrk.

Drenge ingen adgang

Musiklejren er kun for piger. Det giver noget særligt til lejren, mener Emilie Tea Bøhrk.

- Det giver helt klart noget helt specielt, at det kun er piger, der er her. Det ville overhovedet ikke være det samme, hvis der var drenge her. Man kan bare "bonde" om nogle helt særlige ting, som drenge ikke ville forstå. Piger er måske mere på bølgelænge i musikken. Man kan tale om følelser, siger Emilie Thea Bøhrk.

Emilie Thea Bøhrk er dog ikke i tvivl om, hvor man kan finde hende næste år.

- Næste år kommer jeg igen. Ingen tvivl om det, siger Emilie Thea Bøhrk.