Naboer: Nej tak til religiøs sekt i baghaven

I Østerby ved Fredericia kæmper en gruppe borgere imod, at Transcendental Meditation får lov til at lave et boligområde med 28 tilhørende boliger og et fælleshus. De frygter et parallel-samfund.

I mere end 10 år har Transcendental Meditation flere gange forsøgt at etablere sig i Østerby ved Fredericia med forskellige projekter uden at det er lykkes.

Men nu er et flertal af politikerne i Fredericia Kommune positive overfor projektet, og har derfor sendt en lokalplan i høring.

Lokalplanen giver tilladelse til at Transcendental Meditation kan opføre et boligområde med 28 boliger, samt fælles faciliteter, der kan bruges som kursuscenter.

Det har fået områdets beboere fra Østerby til at gå i aktion. De frygter, at det de kalder en religiøs sekt,  vil fungere som et parallelsamfund i den lille landsby, og ikke som en del af områdets eksisterende værdier, fælleskab og aktiviteter.

Beboerne har startet en uderskriftsindsamlingen, som skal stoppe byggeriet og godkendelsen af lokalplanen. Ind til videre er indsamlet 500 underskrifter. Underskrifterne afleverer bebeboerne i Østerby til  til Fredericia Kommune på onsdag.

Transcendental Meditation er udbredt over hele verden.