Navne og adresser udleveret til venstreaktivister

Har du skrevet under på, at et parti må stille op til valget, er dit navn offentligt tilgængeligt på stillerlisterne. Det antifascistiske researchkollektiv Redox har fået aktindsigt i disse lister.

For at et parti kan stille op til regionsrådsvalget, skal det samle minimum 50 stillere. Personer der vil skrive under på, at partiet må stille op. Disse personer samles på stillerlister, som man kan søge aktindsigt i. Det har Redox gjort.

Dermed har Redox fået udleveret navne, adresser og fødselsdatoer på de personer, der har skrevet under. Hvad Redox skal bruge de oplysninger til, vil de ikke fortælle.

Redox, der er en erklæret venstreorienteret, antifascistisk researchgruppe, har søgt aktindsigt i stillerlisterne for de mest højreorienterede partier til regionsrådsvalget. Heriblandt Danskernes Parti, der har 117 stillere og Frihedspartiet der har 105 stillere.

Medlemmer af Redox har tidligere været sigtet for vold, politisk motiveret hacking og den milde terrorparagraf.

TV SYD har dagen igennem haft kontakt til stillere, der er overraskede over at listerne er offentligt tilgængelige. Nogle har skrevet under, fordi de er enige i partiernes politik, mens mange har skrevet under, fordi de mener, at alle har deres demokratiske ret til at stille op.