TV der bevæger dig

Nu skal sårene heles i Fredericia

Dagen derpå er tiden inde til at hele sårene i Fredericia. Erhvervsforeningen opfodrer politikerne til hurtigst muligt at lægge fortiden bag sig.

06:49

Inge Andersen, Ordrup ved København, er blandt de danskere, som tænker på Thomas Banke, når Fredericia nævnes: Det er skørt.

1 af 2

Lokalpolitikerne begyndte fredag at sondere mulighederne for at udpege en ny borgmester, der skal afløse omstridte Thomas Banke, som torsdag valgte at trække sig.

- Vi opfordrer politikerne til, at det kommer til at gå hurtigt, og at et bredt flertal i byrådet står sammen om en ny konstituering. Vi har brug for et bredt politisk samarbejde, så vi står sammen udadtil, siger formanden for Fredericia Erhvervsforening, advokat Michael Sønderskov.

TV SYD har bedt folk på gaden i hele landet fortælle, hvad de tænker, når de hører navnet Fredericia. De umiddelbare reaktioner lyder:

- En borgmester i uføre.

- At det er skørt.

- Skandaleborgmester

- Knudepunkt for togtrafikken. Byen ligger smukt ud til Lillebælt.

De politiske drøftelser i Fredericia forsætter i løbet af weekenden.

Tilsyneladende er både venstre og højre side i byrådssalen indstillet på at finde den nye borgmester blandt de fire løsgængere, som i kampens hede blev ekskluderet af Venstre. Intet er imidlertid afgjort endnu.