Ny sø skal forhindre oversvømmelser

Mange kommuner har fået klimasikring højt på dagsordenen. Det samme gælder i Fredericia. Her skal en ny sø sikre kommunen mod oversvømmelser.

Borgerne i Fredericia skal ikke længere frygte oversvømmelser og våde kældre, hvis der kommer skybrud. Kommunen har klimasikret ved at anlægge en ny sø, der skal være supervåben mod skybrud. Kommunen mener, søen er nødvendig. 

- Den her sø skal opfange de voldsomme regnmængder, vi forventer, der kommer, og som vi allerede har set eksempler på i forbindelse med de klimaforandringer, vi ved, der sker, siger Christian Bro, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune, til TV SYD.

Søen forsinker vandet på sin vej, og på den måde undgår de oversvømmelser længere nede i byen, hvor der er trafikale knudepunkter. Søen er dog ikke en garanti for, at borgerne i Fredericia Kommune har oplevet deres sidste oversvømmelse.

- Planlægning er en ting, og virkeligheden er noget andet. Men med det vi kan se ud i fremtiden, så er søen det, der skal til lige nu, siger Christian Bro.