TV der bevæger dig

Nyt mødested for unge har skabt ro

En ungdomscafé, en mand og en god idé. Det er de ingredienser, der har fået utrygheden og hærværket i ghettoområdet Korskærparken i Fredericia til at falde markant de sidste tre måneder.

02:54

Lederen af Unge-cafeen og en af de fem Ungdomsambassadører

1 af 2

De unge har fået andre interesser på rekordtid. Det hænger måske sammen med, at det har været vigtigt for lederen af den nye Ungecafé at inddrage de unge i opbygningen.

Det er de unge selv der har indrettet lokalerne, og beslutninger om arrangementer tages i fællesskab.

Har ansvaret

Fuad Farah Hussein har titel af indsatskoordinator.

- Det vi tror på, at vi kan, er, at det er de unge selv, der driver og selv har ansvaret for det. Det er dem, der har opmuntringen, konsekvensen og læringsprocessen, siger han.

Pædagog-frit

Klubben er pædagog-frit område. De problemer der opstår i Ungecafeen løses oftest mellem de unge selv og de fem Ungeambassadører, der har ansvaret for cafeen i åbningstiden.

Korskærparken i Fredericia er på regeringens officielle ghetto-liste.

Uro og hærværk hørte til dagens uorden her i Korskærparken. Til sidst blev det for meget for beboerne. I september besluttede de i fælleskab at investere i overvågningskameraer til området.

Tilladelserne er så småt ved at komme i hus og kameraerne bliver snart sat op. Men paradoksalt nok er de blevet overhalet indenom af et nyt mødested for områdets unge.

De sidste måneder har været rolige og næsten uden kriminalitet - og det mærker beboerne.

Mest sete på tvsyd.dk