Oprør mod Tre-For

En række forbrugere gør oprør mod forsyningsselskabet Tre-Fors sponsorpolitik og flere andre kritikpunkter om selskabets drift. Derfor har de indkaldt til en borger-høring i Tøjhuset i Fredericia i aften.

Ikke taget alvorligt

Fire medlemmer af byrådet i Fredericia har stillet sig i spidsen for oprøret. Det er viceborgmester Mads Lund (Borgerlisten), fhv. borgmester Uffe Steiner Jensen (S), Ivan Toftgaard (SF) og Inger Nielsen (K).

- Vi synes simpelthen ikke, medlemmerne af repræsentantskabet bliver taget alvorligt af direktion og bestyrelse. Når man kun får en så stor og principiel sag om sponsorater til et tocifret millionbeløb forelagt som en efterretningssag, så skriger det til himlen, skriver de på en ny hjemmeside, www.classic-forsyning.dk.

Sponsorater i millionklassen

Til høringen er inviteret 25 repræsentantsskabsmedlemmer, valgt i Fredericia, grundejerforeninger og andre borgere, som har en holdning til det der sker. Og det er der mange, der har, antyder strømmen af læserbreve i de lokale aviser om sagen.

Sagen udspringer af to sponsorater, som Tre-For har indgået med henholdsvis Kolding IF og OB. For 6 mio. kr. om året har Tre-For købt retten til at KIF-Hallen i Kolding omdøbes til Tre-For Arena og det tidligere Fionia Park i Odense fremover skal hedder Tre-For Park. Især det sidste er faldet forbrugerne i Trekantområdet for brystet, fordi Tre-For i dag ikke sælger noget nævneværdigt på Fyn.

Tre krav

Forbrugerne har bl.a. krævet at få oplyst, hvad sponsoraftalerne. Det har direktionen i Tre-For længe afvist med henvisning til at aftalerne er fortrolige. Der er dog løftet en flig af aftalerne.

De fire bag høringen er enige om tre krav:
1) Større åbenhed i Tre-For.
2) Reel inddragelse af repræsentantskabet
3) Ansvarlig brug af sponsorkroner - og offentliggørelse af alle sponsoraftaler.

Føling med, hvad forbrugerne vil

- Det er vigtigt, at et selskab, som er brugerstyret, faktisk har føling med, hvad borgerne har af værdier og ønsker. Det har den aktuelle sag vist, at selskabet ikke har, noterer de på "oprør-hjemmesiden".

TV SYD sender direkte fra mødet i Fredericia tirsdag aften.

Oprør mod Tre-For - Oprørgruppe mod Tre-For