TV der bevæger dig

Overskudsmad skaber glæde hos udsatte

Kvinderne på Fredericia Krisecenter kan glæde sig over god mad i påskedagene. De fik nemlig en stort læs fødevarer fra FødevareBanken, der havde fået det fra Netto, der ikke kunne nå at sælge det inden højtidens lukkedage.

- Det bliver da en en rigtig god påske. Nu kan kvinderne forkæle deres børn og sig selv de næste dage. Det er en stor ting for os, siger Bente Hedemann, leder af Fredericia Krisecenter. Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Når butikkerne holder lukket i påskedagene, så betyder det, at meget mad bliver for gammelt og derfor må kasseres.

I stedet for at smide det ud, tager FødevareBanken sig af det. Fire lastbiler leverede i dag mad til FødevareBanken i Kolding.

- Det bliver da en en rigtig god påske. Nu kan kvinderne forkæle deres børn og sig selv de næste dage.

Bente Hedemann, leder, Fredericia Krisecenter.

- Vi registrerer, pakker og leverer maden til dem, der har mindst, folk på væresteder og krisecentre, fortæller Marie Thomsen, der er projektmedarbejder i FødevareBanken.

På Fredericia Krisecenter kan de kvindelige beboere se frem til god mad i påskedagene. De fik nemlig en hel palle overskudsmad, der ikke fejler det mindste, leveret.

Læs også Netto donerer overskudsmad til påskefrokoster på væresteder

- Det bliver da en en rigtig god påske. Nu kan kvinderne forkæle deres børn og sig selv de næste dage. Det er en stor ting for os, siger Bente Hedemann, leder af Fredericia Krisecenter.

I Syd- og Sønderjylland vil FødevareBanken levere mad til blandt andet Aabenraa Krisecenter og Cafe Parasollen i Haderslev ud over Fredericia Krisecenter.