TV der bevæger dig

P-bøder i julegave

Beboere på Odinsvej i Fredericia fik p-bøder som julekort fra kommunen. De havde alle som én parkeret ulovligt ? for at give plads til vejarbejdere, der var ved at lægge nye vandrør på deres vej.

02:17

Det er Parkeringskontrol Nord, der varetager uddeling af parkeringsafgifter i Fredericia Kommune.

1 af 2

Flere biler triller langsomt forbi på en perlesnor. Selvom de kører i et villakvarter med almindelig hastighedsbegrænsning på 50 km i timen, holder bilisterne farten på mellem 10 og 25 kilometer i timen, der er nemlig ikke meget plads at give af.

Nye vandrør gav bøder

På Odinsvej i Fredericia er Tre-For netop nu ved at nedlægge nye vandrør. Det resulterer i vejarbejde, kegler og pladsmangel ? især fordi beboerne på vejen også skal have plads til at parkere deres biler udenfor deres eget hjem.

- Mindst tre gange har vejarbejderne selv bedt mig om at flytte min bil, så de kunne komme forbi med deres store lastvogne, og så de kunne passe deres arbejde. Derfor er jeg nødt til at parkere oppe på fortovet, ellers er der simpelthen ikke plads til at komme forbi, fortæller beboer på vejen, Rikke Illum.

Regning for at give plads

Karsten Holk fik ligesom Rikke Illum også en parkeringsbøde lillejuleaften.

- Hvis ikke vi har to hjul oppe på kantstenen, så kan redningskøretøjer jo heller ikke komme forbi. Så vi er nødt til at holde som vi gør!

Alle beboerne er klar over, at deres biler holdt ulovligt parkerede, men de havde ikke regnet med, at kommunen ville præmiere deres parkeringer med regninger på 510 kroner stykket, når parkeringerne var foretaget, fordi vejarbejdernes egne køretøjer skulle kunne passere.

- Jeg kan jo bare betale. Men jeg ville ønske, at kommunen var mere fleksibel og kunne bøje lovgivningen lidt. Jeg er meget utilfreds med kommunens behandling af borgerne i denne sag.

Forståelse fra kommunen

TV SYD ville gerne have interviewet formanden for Teknisk Udvalg i Fredericia Kommune om sagen, men han havde ikke mulighed for at stille op i dag. Han forklarer dog til TV SYD, at han har stor forståelse for borgernes ærgrelse over bøderne.