TV der bevæger dig

Pakke med fyrværkeri antændte på pakketerminal - bomberydder tilkaldt

En pakke med 20 røgbomber selvantændte torsdag eftermiddag på Postnords pakketerminal i Taulov ved Fredericia. Politiet efterforsker sagen.

En pakke med fyrværkeri selvantændte torsdag på båndet på Taulov Pakkecenter. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Midt i juletravlheden fik de ansatte på Postnords pakketerminal i Taulov sig torsdag noget af en forskrækkelse. Ved 17-tiden gik der pludselig ild i en pakke, og alle 250 medarbejdere blev evakueret fra bygningen.

Det viste sig at være en pakke med 20 røgbomber, som havde selvantændt sig på transportbåndet.

Heldigvis var der ingen personer i nærheden, så ingen kom til skade. Der var dog en del røgudvikling på stedet, hvor også sprinkleranlægget gik i gang. Både brandvæsen og bomberyddere blev tilkaldt.

Politiet efterforsker nu sagen. 

Læs også Mand afsløret med 69 krysantemumbomber i huset

 

- Vi leder efter afsenderen og skal også have konstateret helt nøjagtigt, hvilken slags fyrværkeri, det drejer sig om, fortæller Ole Sier fra lokalpolitiet i Fredericia til TV SYD.

Han understreger, at fyrværkeri  skal transporteres på forsvarlig vis. Og slet ikke med frimærker på.

- Man skal ikke sende fyrværkeri med posten. Det er for farligt for alle, siger han.

Branden i pakkecenteret stoppede sorteringen i næsten tre timer. 

Postnord har i flere år advaret om, hvor galt det kan gå, hvis man sender fyrværkeri med
posten.

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor afsindig farligt, det er at sende fyrværkeri med posten

Lene Reipuert, driftschef i Postnord

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor afsindig farligt, det er at sende fyrværkeri med posten. Det sætter vores medarbejderes sikkerhed over styr og forsinker vores produktion til gene for vores kunder. Vores medarbejdere på pakkecentret gjorde efter branden en helt ekstraordinær indsats, som betyder, at selvom vores sortering var stoppet, har vi fået sorteret alle pakker i Taulov, så de kommer ud til modtagerne i dag, siger driftschef i Postnord, Lene Reipuert, i en pressemeddelelse.

En del af produktionen er desværre stadig ude af drift på grund af skader fra brand og sprinklervand, og teknikere arbejder på at få terminalen i Taulov i fuld drift hurtigst muligt. PostNord forventer dog ikke, at branden får konsekvenser for de mange julepakker, der skal frem inden juleaften.