Pirater har forladt skib og kidnappet en del af besætningen

Efter fem dage er et danskejet tankskib i Guineabugten fri for pirater. Men en del af besætningen savnes.

Pirater har forladt det danskejede tankskib "Monjasa Reformer" fra Fredericia, som blev angrebet i Guineabugten for knap en uge siden.

Det oplyser det danske olie- og shippingselskab Monjasa i en pressemeddelelse.

Tankskibet blev lokaliseret i Guineabugten af den franske flåde torsdag. På det tidspunkt havde piraterne forladt skibet og taget en del af besætningen med, oplyser selskabet.

De resterende besætningsmedlemmer har det ifølge Monjasa godt og befinder sig et sikkert sted.

- Vores tanker går til de besætningsmedlemmer, som fortsat er savnede, og til deres familier i denne stressede periode, skriver Monjasa.

- Monjasa vil fortsat arbejde tæt sammen med de lokale myndigheder for, at vores søfolk kan vende sikkert hjem til deres familier, lyder det.

Ingen danskere ombord

Ifølge selskabet var der 16 besætningsmedlemmer om bord på skibet, da det blev angrebet af pirater sent om aftenen lokal tid 25. marts.

Det er ikke oplyst, hvor mange der er reddet i sikkerhed, og hvor mange der fortsat savnes.

Ingen af besætningsmedlemmerne er danske. Det oplyste Monjasa til Ritzau tidligere på ugen. Skibet sejler under liberisk flag.

Hverken skib eller last er blevet beskadiget, oplyser Monjasa fredag.

Mediet Maritime Danmark skrev tidligere på ugen, at angrebet ifølge sikkerhedsfirmaet Diaplous Group skulle være foretaget af fem bevæbnede mænd.

Det samme skrev ShippingWatch med henvisning til Maritime Domain Awareness, der er et samarbejde mellem den britiske og franske flåde.

Ifølge dem blev angrebet udført af fem pirater, som sejlede op til skibet i en jolle. Det har Monjasa ikke bekræftet, skriver ShippingWatch.

Guineabugten er et af verdens mest berygtede havområder i forbindelse med piratangreb.

Men Maritime Danmark skriver, at antallet er faldet markant siden 2022. Her blev der rapporteret om 19 angreb mod 35 i 2021 og 84 i 2020. Det skriver mediet.

Monjasa har base i Fredericia, men opererer i store dele af verden. Selskabet handler og leverer blandt andet brændstof til skibe.