Politiet forbyder triatlon at krydse Den gamle Lillebæltsbro

Politiet har ikke givet tilladelse til, at triatlon i Fredericia i september må krydse Den gamle Lillebæltsbro. Arrangør ærgrer sig.

Vejdirektoratet og transportminister Ole Birk Olesen (LA) gjorde det for et par uger siden klart, at motionsløb over motorvejsbroerne ikke længere er tilladt. Nu forbyder Sydøstjyllands Politi så også et triatlon i Fredericia at krydse Den gamle Lillebæltsbro.

Arrangørerne bag Fredericia City Triathlon den 2.-3. september har fået afslag på at benytte Den gamle Lillebæltsbro, som en del af cykelruten til løbet om søndagen. Sydøstjyllands Politi ønsker at holde Den gamle Lillebæltsbro åben i tilfælde af uheld på den nye bro, oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Afslaget ærgrer formanden for kultur- og idrætsudvalget, Lars Ejby.

- Vi ville rigtig gerne have sendt deltagerne en tur over den smukke Lillebæltsbro til vores gode naboer i Middelfart. Vi er ærgerlige over, at den seneste tids polemik om sport og broer betyder, at vi må lægge planerne om. Når det er sagt, så har vi en rigtig god plan b, hvor vi bruger en del af VM-ruten fra 2002 og 2005, der kører ud til Østerby og tilbage igen. Så vi skal nok få et fantastisk triatlonfest i Fredericia, siger han i pressemeddelelsen.