TV der bevæger dig

Politiet frygter mere vold - forlænger visitationszoner til efter påske

Efter drabet i Fredericia i februar vurderer politiet, at der er risiko for yderligere alvorlige voldelige opgør i byen hen over påsken.

314 gange siden indførelsen af visitations-zoner i Fredericia efter skuddrabet på en 24-årig mand i Korskærparken har politiet stoppet mistænkelige personer og foretaget visitationer. Foto: Ole Møller, TV SYD

Sydøstjyllands Politi oprettede dagen efter skuddrabet på en 24-årig mand to visitationszoner i Fredericia. En i midtbyen og en i boligområdet Korskærparken. Nu har politiet så for anden gang forlænget visitationszonerne. Denne gang til efter påske onsdag den 15. april.

Det er for at sikre tryghed og sikkerhed for borgerne i byen. Samtidig frygter politiet for yderligere voldelige opgør i områderne, da der i perioden med visitationszoner er fundet adskillige våben.

- Visitationszonerne skal således blandt andet forebygge eventuelle alvorlige reaktioner mod og/eller fra personer i grupperinger i Fredericia, som der aktuelt består et modsætningsforhold imellem, skriver Sydøstjyllands Politi tirsdag i en pressemeddelelse.

Sydøstjyllands Politi indførte tirsdag disse to visitationszoner i Fredericia oven på skuddrabet af en 24-årig mand i Korskærparken.

Sydøstjyllands Politi har, siden visitationszonerne blev etableret, foretaget 314 visitationer i områderne, og der er blandt andet blevet oprettet 20 sager om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og 13 sager om overtrædelse af våben/knivloven.

Visitationszonerne er oprettet i området omkring Korskærparken og i Fredericia bymidte. 

En 27-årig mand fra Fredericia blev lørdag den 29. februar varetægtsfængslet og sigtet for at have dræbt den 24-årige med skud mandag den 24. februar.

 

Mest sete på tvsyd.dk