Provokerende kunstudstilling åbner - Den største nogensinde

Fredag åbner Fredericia den største skulpturudstilling i byen nogensinde. Det er kunstneren Jens Galschiøt, der udstiller skulpturerne, der rummer politiske budskaber.

Kunstværkeren Jens Galschiøt udstiller i den kommende tid en række skulpturer rundt om i Fredericias gader.

I de seneste dage er der blevet lagt sidste hånd på udstillingen, som borgmester Jacob Bjerregaard åbner i dag kl. 17.

Jens Galschiøt er kendt for at lave skulpturer med politiske budskaber. Og politiske budskaber er der masser af i denne udstilling.

- De skaber røre. Det gør alle hans figurer. De skaber diskussion. Det er et af kunstens formål at skabe diskussion, siger Poul Jakobsen, der er bestyrelsesformand i Fredericia Kunstforening.

Der bliver udstillet 14 store skulpturer rundt om i byen. TV SYD har allerede haft fokus på værket ’Unbearable’. En isbjørn, der bliver spiddet af en graf over menneskets CO2-forbrug.

quote

Det er absolut vores største udstilling med skulpturer nogensinde. Vi prøver at trække anerkendte kunstnere til byen. Galschiøts kunst har det med at provokere og få os til at tænke på, hvordan vi behandler hinanden og vores miljø.

Poul Jakobsen, Bestyrelsesformand, Fredericia Kunstforening. 

Meningen er at vise konsekvenserne af det stigende CO2-forbrug, der får indlandsisen til at smelte. Udstillingen kredser også om temaer som religion og flygtningestrømmen. Fredericia Kunstforening har lavet en kunstrute, man kan følge i byen for at se alle værkerne af Jens Galschiøt.

- Det er absolut vores største udstilling med skulpturer nogensinde. Vi prøver at trække anerkendte kunstnere til byen. Galschiøts kunst har det med at provokere og få os til at tænke på, hvordan vi behandler hinanden og vores miljø, siger Poul Jakobsen.

Fredag d. 1. september vil det være muligt at høre Jens Galschiøt holde tale på Rådhuspladsen og fortælle om sin udstilling.  

Skulpturerne står i byen frem til 10. september.