Ramt af tre røverier på et år

Siden et sri-lankansk ægtepar for halvandet år siden gjorde drømmen om at blive selvstænige til virkelighed og købte en kiosk i Fredericia, har de været plaget af røverier. Senest i denne uge, hvor kiosk-ejeren fik nok og med et rør afvæbnede og civil-anholdt en kniv-bevæbnet røver.

 

Hver eneste morgen - syv dage om ugen, hele året rundt - åbner ægteparret kiosken klokken halv otte. Først klokken 22 kan de dreje nøglen om igen, og sige tak for i dag.
Det tamilske ægtepar kom til Danmark for seks år siden sammen med deres dengang otte år gamle søn. De var flygtet fra borgerkrigen i Sri Lanka.

Kiosken i Fredericia købte de for at familien kunne være mere sammen efter fire år med rengøringsjobs, avisomdeling, blomsterbinding og børnepasning og alt for lidt tid til familien.
Kiosken skulle være det trygge omdrejningspunkt om den lille families sociale liv. Det er her sønnen kommer når han har fri fra skole og der skal laves lektier. Det er her de spiser, arbejder, snakker og hygger. Og det er her familie-medlemmer og venner kigger forbi.
Men det er så som så med trygheden i butikken. Tre gange på godt et år har butikken haft besøg af bevæbnede røvere.
Senest mandag aften, da en knivbevæbnet røver kom ind i butikken og forlangte penge af Anujah som stod alene ved kassen. 
Mød den røver-plagede familie i TV SYD søndag aften.

Google Maps - her ligger Stjerne-kiosken i Fredercia